Sluiten

Spruitjestaart

200 g spruitjes

2 rode bietjes

1 ui

een scheutje olijfolie

zout

1/2 tl komijnzaad of poeder

1/2 tl karwijzaad of poeder

2 eieren

1 dl. room of haver, of sojacuisine

50 g geraspte oude kaas

voor het korstdeeg (of gebruik bladerdeeg)

125 g bloem

125 g harde boter (uit de koelkast)

1/4 dl koud water

mespunt zout

Roer met een vork de bloem en het zout door elkaar. De boter in het meel leggen. Met twee messen de boter in kleine stukjes snijden. Het deeg daarna kneden totdat je er makkelijk een bal van kan maken. Het deeg ongeveer een uur afgedekt met een bord laten rusten in de koelkast. Bietjes in ongeveer 20 min beetgaar koken, schillen en in plakjes snijden. Ui en kruiden fruiten in de olie. Spruitjes schoonmaken en met een beetje water toevoegen aan de uien. In een paar minuten beetgaar stoven. Het deeg uitrollen met een deegroller of een lege wijnfles. Twee keer dubbel vouwen en weer uitrollen. Herhaal dit een paar keer totdat het deeg lekker soepel is. Het deeg in een beboterde ovenschaal leggen. Bodem en zijkanten bedekken en aandrukken. Met een vork gaatjes in de bodem prikken. De bietjes over de bodem verdelen. Het ui-spruitjesmengsel erop scheppen en 20 min in een op 220 C voorverwarmde oven zetten. Nu kan het vocht verdampen. Eieren klutsen en met de kaas en room mengen. Het mengsel over de taart gieten en nog 20 min in de oven laten staan.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen