Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
olijfolie
tomaten
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Thaise papayasalade (Somtum)

Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van Thaise papayasalade komt van Alisa Kasinhom, winkelmedewerkster bij Odin Breda. Zij komt van oorsprong uit Thailand. Lees haar verhaal over Somtum hier.

  1. Thaise papayasalade somtum

Ingrediënten

  • 1/2 geraspte groene onrijpe papaya
  • 6 rawit pepers
  • 3 tenen knoflook
  • sap van 1/2 limoen
  • 1 tomaat, in 4 partjes
  • 1 tl palmsuiker
  • 2 el vissaus

Extra benodigdheden:

  • Vijzel
  • Rasp

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Doe de pepers en de knoflook in de vijzel en stamp deze fijn. Voeg het sap van de limoen, de tomatenpartjes, de suiker en de vissaus toe. Stamp verder totdat de suiker is opgelost.
  2. Voeg daarna de papaya toe en stamp totdat alles goed met elkaar mengt. Proef of je nog iets erbij moet voegen. Je moet zoet, zout en zuur kunnen proeven.
  3. Ik dien het op met grof gesneden spitskool, komkommer in plakjes of reepjes, Thaise aubergine in partjes en Thaise kouseband op een groot dienblad/bord zodat iedereen het zelf kan pakken. Dus de somtum in het midden van het dienblad/bord en de groenten eromheen. Lekker met rijst en kip erbij.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen