Sluiten

Thaise viscurry

Altijd lekker: een kruidige curry met vis en garnalen. Maak er een frisse komkommersalade bij met mangostukjes en een lepeltje chilisaus van Yakso.

  1. Thaise viscurry

Ingrediënten

  • 300 g witte vis (kabeljauw, stokvis diepvries of vers) in stukjes
  • 150 g garnalen
  • 2 fijn gesneden uien
  • 400 g beetgaar gekookte groente naar keuze
  • olie om in te bakken
  • 1 el limoen of citroensap
  • 2 tl kurkuma (koenjit)
  • 3 tl kerriepoeder
  • 3 dl kokosmelk 
  • 2 tl bieslook (vers of gedroogd)
  • wat bouillonpoeder of zout
  • peper
  • evt 1 (stukje) verse rode chilipeper, fijngesneden
  • evt scheutje tamari

Bereiding

  1. Bak in een grote braadpan de ui snel bruin. Voeg de kurkuma en kerriepoeder toe en evt de verse chilipeper en bak even mee. 
  2. Voeg stukjes vis en gekookte groenten en het citrus sap toe en blus het geheel af met de kokosmelk en een klein kopje water.
  3. Zout of bouillonpoeder en peper naar smaak toevoegen en het geheel doorwarmen en de vis in enkele minuten gaar laten worden. Voorzichtig roeren zodat de vis niet helemaal uit elkaar valt.
  4. Bieslook en garnalen als laatste toevoegen.
  5. Serveren met gekookte (basmati of pandan) rijst en wat druppeltjes tamari. 
  6. Deze curry is eenvoudig vegetarisch te maken door de vis te vervangen door een in stukken gesneden blok tofu.

Porties

4

Bereidingstijd

20 min

Voorbereidingstijd

10 min

Totale tijd

30 min

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen