Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding.
Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. Zodra we daar de geur van ruiken, zijn we weer even dat kleine kind dat watertandend aan de keukentafel zit, terwijl onze (groot-) ouder staat te koken en heerlijke aroma’s de keuken vullen. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd en probeer ze deze zomer zelf ook eens uit! Natuurlijk met de lekkerste biologische en biodynamische producten, die je bij Odin of je lokale bio- of boerderijwinkel kunt halen.
Alisa Kasinhom (Thailand) is Winkelmedewerker Odin Breda
Ik ben opgegroeid in Thailand, met de Thaise keuken. Toen ik op negenjarige leeftijd naar Nederland verhuisde, verhuisde de keuken met ons mee. Ondanks dat ik nu ook vaak genoeg andere gerechten kook, blijft mijn hart toch verknocht aan de Thaise keuken. Mijn lievelingsgerecht heb ik leren koken van mijn moeder; papayasalade, of in het Thais; Somtum. Deze pittige salade is bijvoorbeeld heerlijk bij kipgerechten met rijst. Andere favorieten zijn Laab, dit is een pikante gehaksalade, en natuurlijk de bekendere klassiekers als de Thaise groene curry of Pad Thai. Inmiddels probeer ik stilletjes aan de Thaise gerechten aan mijn eigen dochters over te dragen, zodat de familietraditie zich voortzet.
Taan hâi à-ròi ná!
Benieuwd naar Alisa's recept? Je vind 'm hier.