Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Chocolade-banaanijs

Omdat bananen soms zo snel kunnen rijpen in de zomer, heb je soms teveel om op te krijgen.  Dan maak ik er vaak ijs van. Pel ze en stop ze, in schijfjes gesneden in de vriezer. Met een keukenmachine of een staafmixer/blender pureer je ze tot ijs. Je kunt er vanalles aan toevoegen. Dit keer een chocoladevariant. 

  1. Chocolade-banaanijs

Ingrediënten

  • 2 bananen
  • 1 tl honing of ahornsiroop
  • 1 el cacaopoeder
  • scheutje (plantaardige) melk
  • toppings zoals pindakaas, chocolade-koffieboontjes, hagelslag,pinda's of andere nootjes, slagroom...

Verder nodig

  • keukenmachine, blender of staafmixer
  • vriezer
  • plastic zakje of bakje 

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

1 nacht in de vriezer

Totale tijd

10 minuten + 1 nacht vriezer

Bereiding

  1. Pel de bananen en snij in schijfjes. Stop ze een nachtje in een plastic zakje of afsluitbaar bakje in de vriezer.
  2. Om het ijs te maken gebruik ik het liefst een keukenmachine, dan hoef je er geen vocht aan toe te voegen, maar anders doe je een scheutje melk erbij.
  3. Pureer alle ingrediënten tot je een softijs-achtige substantie hebt gekregen. 
  4. Serveer direct, dat is het lekkerst, of zet terug in de vriezer. Haal het er dan wel ruim voor gebruik uit... Het wordt keihard! 
  5. Strooi nootjes, een sliertje pindakaas of chocoladestukjes over het ijs.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

1 nacht in de vriezer

Totale tijd

10 minuten + 1 nacht vriezer

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen