Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Vegan banaan-mango ijs met crispy chili oil

Dé hit van deze zomer: Zacht ijs met een hartige topping. Denk aan vanille-ijs met een kerrie-rozemarijn–hazelnootcrunch of deze variant: Maak van bevroren fruit, dus zonder zuivel, een romig, tropisch getint ijs en giet er wat homemade crispy chili oil over. Beetje vreemd, maar wel heel lekker!

Wel even van te voren banaan en mango invriezen! 

De crispy chili oil zelf is ook ontzettend verslavend, want lekker over vanalles; van je broodje (pinda)kaas tot hummus of soep en uiteraard bij Oosterse gerechten.

  1. Vegan banaan-mango ijs met crispy chili oil

Ingredienten voor de chili-olie

  • 6 tenen knoflook, in dunne plakjes
  • 2 middelgrote sjalotten, in dunne ringen
  • 1 kaneelstokje
  • 2 stuks steranijs
  • 180 ml zonnebloemolie
  • 4 theelepels gedroogde chili flakes
  • 1 el shoyu of tamari
  • 2 el agavesiroop

Ingredienten voor het mango-banaanijs

  • 250 g mango in blokjes, bevroren
  • 2 rijpe bananen in plakjes, bevroren
  • 75 ml kokosmelk
  • ½ tl kardemom, gemalen
  • evt. wat suiker of agavesiroop

Porties

2-4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten en tijd in de vriezer 3 uur

Bereiding

Maak eerst de crispy chili oil:

  1. Verwarm 180 ml frituurolie in een sauspannetje op medium tot laag vuur. 
  2. Doe de sjalotten, knoflook, het kaneelstokje en de steranijs erbij en voeg een snuf zout toe. Laat dit ongeveer 15 minuten zachtjes pruttelen, tot de ingrediënten goudbruin zijn. Roer af en toe met een vork en houd de pan in de gaten: de sjalotjes en knoflook kunnen snel verbranden.
  3. Zet een metalen puntzeef op een vuurvaste kom en giet de olie erdoor. 
  4. Laat de ui en de knoflook een kwartiertje afkoelen in de zeef. 
  5. Verwijder de steranijs en het kaneelstokje en roer daarna de afgekoelde uisnippers en knoflook weer door de olie. Door ze eerst af te laten koelen, blijven ze krokant en een beetje chewy. 
  6. Roer dan ook de gedroogde chilivlokken, de sojasaus en de siroop door de olie en bewaar je crispy chili olie in een afgesloten pot. 
  7. Voor gebruik dan nog even doorroeren.

Voor het mango banaan-ijs: (zorg dat je van tevoren banaanplakjes en mangoblokjes hebt ingevroren)

  1. Meng alle ingrediënten in een keukenmachine of in een blender door elkaar.
  2. Schep bolletjes ijs in 2 bakjes.
  3. Drizzle er wat chili olie over en bestrooi met geroosterde kokosvlokken.
  4. Serveer met schijfjes mango en ander zomerfruit.


Porties

2-4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

30 minuten en tijd in de vriezer 3 uur

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen