Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Salade met bietjes, bloedsinaasappel, witlof en cranberries

Moro's, Tarocco's... mooie namen voor bloedmooie sinaasappels. Laat ze schitteren in deze salade.

Het loont echt de moeite om bietjes te roosteren. Ze krijgen dan zoveel smaak! Je kunt ze met olie inwrijven of daar een beetje balsamico aan toevoegen of wat rozemarijn. Ik rooster meestal mijn bieten als ik toch al iets bak in de oven. Dan zet ik een bakplaatje bieten erbij. Soms hele bieten, in (wat met water soepel gemaakte) bakpapieren pakketjes, maar ook, zoals hier in blokjes of partjes. 

  1. Salade met bietjes, bloedsinaasappel, witlof en cranberries

Ingredienten

  • 2 bietjes, voorgekookt of geroosterd( zie recept)
  • 1 of 2 bloedsinaasappels (hangt van de grootte af)
  • 2 stronkjes witlof
  • evt. nog wat jonge boerenkool, veldsla of andere groene blaadjes.
  • 30 g gedroogde cranberries
  • 30 g gepelde pistachenootjes
  • 50 g zachte geitenkaas 
  • 30 ml granaatappelsiroop
  • 15 ml balsamico azijn
  • 30 ml olijfolie

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten (roosteren van de bietjes)

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Als je de tijd en zin hebt, rooster je de bieten in de oven (schil de bieten, snij in blokjes van 2 cm en rooster ze op een met bakpapier beklede bakplaat met een beetje olijfolie in ongeveer 30 minuten gaar) anders kook je ze (of gebruik voorgekookte), verwijder de schil en snij ze dan in blokjes.
  2. Schil de sinaasappel dik en snij in plakken. Als er veel sap bij loskomt, doe je dat bij de vinaigrette.
  3. Haal de blaadjes witlof los van de stronkjes en leg op een mooie platte schaal.
  4. Leg de sinaasappel en de bieten erop en verdeel de brokjes geitenkaas erover.
  5. Klop de granaatappelsiroop met de azijn en de olie tot een vinaigrette en drizzle over de salade. 
  6. Bestrooi met de cranberries en grofgehakte pistachenootjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten (roosteren van de bietjes)

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen