Sluiten

Salade met witlof, peren & walnoten

Een heerlijke combinatie van zoet & hartig met een romige dressing en walnoten voor de crunch :) Heerlijk voor een zonnige lunch of als een side-dish.

  1. Salade met witlof, peren & walnoten

Dressing ingrediënten

  • 1 of 2 struikjes witlof 
  • 1 of 2 peren
  • 50 g blauwschimmelkaas 
  • 50 g walnoten
  • citroensap voor besprenkelen

Dressing ingrediënten

  • 50 g manouri, een Grieks fris romig kaasje van schapen- en geitenmelk.
  • 4 el volle kwark

Bereiding

  1. Verwijder met een mesje het voetje van de witlof en snijd het stronkje in de lengte in reepjes. 
  2. Schil de peren, verwijder het klokhuis en snijd de vruchten in dunne partjes. 
  3. Besprenkel de partjes met citroensap. Schik de witlofreepjes en peerpartjes op bordjes. 
  4. Voor de dressing: roer de (verkruimelde) Manouri kaas met de kwark tot een romige dressing en schep deze op de witlof en peer partjes. 
  5. Garneer het geheel met de walnoten.
  6. Eet smakelijk!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

0 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen