Borrelkrans met 3 vullingen

Een echte crowdpleaser, deze bladerdeegkrans met verschillende vullingen! Wij kozen voor zuurkool-Reblochon, geitenkaas-vijg en zalm-mierikswortel, maar je kunt natuurlijk eindeloos variëren met dit recept! Maak het extra feestelijk door de krans te serveren met rozemarijn (lijkt net op dennentakjes) en feestelijke vlaggetjes om aan te geven welke smaken erin zitten.

  1. Borrelkrans met 3 vullingen

Ingrediënten

  • 2 rollen bladerdeeg
  • 200 g uitgelekte zuurkool
  • 100 g Reblochon (roodkorstkaas)
  • 100 g verse geitenkaas
  • 3 el vijgenjam
  • 100 g gerookte zalm
  • 100 g mierikswortelroomkaas
  • paar takjes rozemarijn
  • 1 eigeel

Benodigdheden

  • kom of ontbijtbordje met een doorsnede van 13 cm

Porties

9 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220˚C.
  2. Leg de ontdooide vellen bladerdeeg naast elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat en plak ze aan elkaar vast met een beetje water. Snij met een mes de hoeken eraf zodat je één grote ronde vorm krijgt.
  3. Druk een kom of ontbijtbordje van 13 cm doorsnee op z’n kop in het midden van de cirkel totdat je een afdruk te zien krijgt. Hierna snij je het middelste gedeelte in 8 puntjes, zodanig dat je vanuit het midden de flapjes punt voor punt naar buiten kunt vouwen, over de afdrukrand en de vulling heen.
  4. Beleg 1/3 van de cirkel met zuurkool en stukjes Reblochon, 1/3 met verbrokkelde geitenkaas en vijgenjam en 1/3 met plakjes zalm en lepeltjes mierikswortelroomkaas. Hou daarbij het midden
    (waar je de punten hebt) en een stukje van de buitenste rand vrij.
  5. Vouw de bladerdeegkrans punt voor punt vanuit het midden naar buiten en druk de randen vast met wat water. Bestrijk de krans met losgeklopt eigeel.
  6. Bak de krans ca. 20 minuten in het midden van de oven of totdat hij goudbruin is. Leg er voor het serveren wat takjes rozemarijn op. 
  7. Hij is warm het lekkerst, deze beauty, maar hij kan ook heel goed afgekoeld geserveerd worden.

Porties

9 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen