Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Melk
Yoghurt
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Borrelplank

Een borrelplank vol met de lekkerste 100% biologische producten. Vegan hapjes, lekkere noten, gevulde pepers, kaasjes, gedroogde zuidvruchten.... Wissel koude en warm af, een goed glas wijn, flesje bier of champagne erbij & enjoy!

  1. Borrelplank

Zelfgemaakte tortillachips met chili-zure room dip:

  • 1 pakje tortillawraps
  • 1 bakje zure room (125 ml)
  • 3 el chilisaus
  • 1 el olie
  • 2 tl italiaanse kruiden
  • 1 tl paprikapoeder

Sterren van bladerdeeg met brie en cranberry:

  • 1 rol bladerdeeg (Donaustrudel) of 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 1 minibrie koe of geit
  • 3 el cranberry compote of jam
  • 1 ei
  • 1 el sesamzaad

Vrolijke balletjes van geitenkaas:

  • 2 pakjes verse geitenkaas (buche)
  • 1 el crème fraiche

als stokjes kun je zoute sticks gebruiken of takjes rozemarijn


  • 1e variatie:3 gedroogde tomaatjes, 1 el pijnboompitjes, 2 el gehakte basilicumblaadjes
  • 2e variatie: 1 tl honing-1 tl, gedroogde tijm, 2 el gemengde gehakte noten
  • 3e variatie: 1 el gedroogde cranberry's, 2 el geroosterde pompoenpitten

Porties

Voor een volle borrelplank (ongeveer 10 personen)

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Zelfgemaakte tortillachips met chili-zure room dip:

  1. Verwarm de oven voor op 200 C. 
  2. Snijd elke wrap in lange, liefst wat puntige repen. 
  3. Zet 2 kommetjes klaar met ½ el olie gemengd met de Italiaanse kruiden en in de andere 1/2 el olie met de paprikapoeder. 
  4. Kwast de repen licht in met de olie. Leg ze op een vel bakpapier. Schuif in de hete oven. 
  5. Na ongeveer 5 minuten moeten ze knapperig zijn, anders nog even laten staan. 
  6. Schep de zure room in een hoog, wijd glas en schenk daar de chilisaus op. Zet de repen tortilla erin.


Sterren van bladerdeeg gevuld met brie en cranberry

  1. Verwarm de oven voor op 200 C.
  2. Rol het deeg uit en steek er met een vormpje sterren uit. Zorg dat je een even aantal hebt. Op de helft daarvan leg je een klein stukje brie in het midden van de ster. 
  3. Schep er een half theelepeltje cranberryjam op. 
  4. Kwast op de ander helft van de deegsterren wat water en leg met deze vochtige kant op de vulling. 
  5. Druk de randjes dicht met een stokje of een vork. Kwast wat geklutst ei over het deeg en strooi er wat sesamzaad over. 
  6. Leg de sterren ongeveer 20 minuten in de oven tot ze mooi goudbruin zijn geworden. 
  7. Prik er lange prikkers of stokjes in en zet ze in een stevig glas.

  1. Lolly van geitenkaas
    Meng de kaas met de crème fraiche in een kom goed door elkaar. Verdeel over 3 schaaltjes. 
  2. variatie 1: snijd de tomaatjes klein, rooster de pijnboompitjes en meng beide met de kaas. Rol er balletjes van en rol die door de gehakte basilicumblaadjes.
  3. variatie 2: roer de honing en de tijm door de kaas, vorm balletjes en rol de balletjes door de noten. 
  4. variatie 3 : hak de cranberry's klein en meng met de kaas. Vorm balletjes. Rol de balletjes door de pompoenpitten. 

Porties

Voor een volle borrelplank (ongeveer 10 personen)

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen