Sluiten

Groentecrostini

Glutenvrije kersthapjes. Als voorafje, maar ook op een schaal als borrelhapje. Was een succes op onze buurt nieuwjaarsborrel bijvoorbeeld.

  1. Groente crostini glutenvrij

Ingrediënten

  • 1 pastinaak van tenminste 4 cm doorsnee
  • 1 bietje, niet al te dikke
  • 1 smalle zoete bataat


Om te beleggen:

  • stukje brie
  • handje geroosterde hazelnoot
  • 1 tl honing
  • olijftapenade of pesto
  • (bloed)sinaasappel in partjes
  • ½ stengel selderij
  • stukje blauwe kaas
  • handje geroosterde walnoten
  • granaatappelpitjes

Lekker glutenvrij en vegetarisch snackje of voorgerecht. Je kunt er een heleboel maken en met een grote schaal rondgaan tijdens de borrel of ze mooi op een bordje leggen en als voorgerechtje serveren.


Bereiding

  1. Was en schil de knollen en snijd ze in 1/2 cm dikke plakken. Leg naast elkaar  op een bakpapier op een bakplaat. Kwast of druppel er wat olijfolie over. Bestrooi de pastinaak met komijn, de bietjes met rozemarijn en de zoete bataat met koriander. Strooi over alle plakjes ook wat (grof)zeezout en gemalen peper. Zet ongeveer 25 min. in de oven of totdat alle plakjes een bruinig randje hebben gekregen en ze niet meer rauw zijn. 
  2. Beleg de bietplakjes met brie of zachte geitenkaas en geroosterde hazelnoot, druppel er wat honing over.
  3. Beleg de pastinaak met olijftapenade of rucolapesto en een schijfje sinaasappel. Beleg de zoete bataat met een mengsel van walnoot, heel fijn gesneden groenselderij en blauwe kaas(bestrooid met granaatappelpitjes extra feestelijk!) of verzin zelf een lekker belegje dat je normaal op een toastje zou doen. 

Porties

voor ca 10 crostini

Bereidingstijd

25 minuten oventijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen