Sluiten

Gekonfijte wortelen met hazelnoot-speculaaskruim

Dit vind ik dus de lekkerste manier om wortels te eten. En mijn buurmeisje van 6 ook ! Zoet kleverige wortels en toch fris en met een kruidig krokantje. Echt een recept om vaker te maken. Ook leuk met wilde wortelen, die blijven mooi van kleur zo.

  1. Gekonfijte wortelen met hazelnoot-speculaaskruim

Ingrediënten

  • 350 g wortels (bijvoorbeeld deze)
  • 1/2  tl venkelzaad 
  • 1/2 tl korianderzaad
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 laurierblaadje
  • sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 100 ml olie
  • 1/2 el honing


Voor de kruimels:

  • 50 g hazelnoten, geroosterd
  • 1 speculaasje of kaneelkoekje van De Rit

Bereiding

  1. Boen de wortels schoon. Snijd in schuine dikke plakjes. 
  2. Zet een pan met dikke bodem op het vuur en rooster er heel even de zaden in tot de lekkere geur vrijkomt. Schenk er het sinaasappelsap, de olie en de honing bij en voeg het laurierblad toe. Doe de wortelplakjes erin.Laat zeker een half uur trekken op een heel klein pitje, maar check af en toe: misschien moet er nog wat vocht bij of moet het toch nog iets langer op het vuur blijven. 
  3. Hou in de gaten dat het niet te heet gaat worden of zelfs verbrandt. Het moet echt op een lage temperatuur garen. Als ze goed zijn, is het meeste vocht verdampt en zijn de wortels wat kleverig.
  4. Hak de noten en koekjes fijn en schep door elkaar in een kommetje. 
  5. Serveer de wortels in een mooie schaal en strooi er de kruimels over.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen