Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Blini's met zalm

Blini's met zalm naar Odin recept: luchtig beslag, romig maar pittige crème en smaakvolle zalm! Leuk als luxe voorafje, paasontbijt of fancy lunch.

  1. Blini's met zalm
  2. Blini's met zalm
  3. Blini's met zalm
  1.  
  2.  
  3.  

Ingrediënten

  • 7 g droge gist
  • 150 ml melk, lauwwarm
  • 1 ei
  • 100 g boekweitmeel
  • 4 grote radijsjes
  • 2 el natuurazijn
  • 2 tl suiker
  • 25 g boter
  • 4 el crème fraîche
  • 1/2 bos radijslof
  • 100 g gerookte zalm
  • paar takjes dille
  • optioneel: citroensap

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Bereiding

  1. Los de gist op in de lauwwarme melk en laat 5 minuten staan.
  2. Splits het ei en hou dooier en eiwit apart.
  3. Meng boekweitmeel, een snufje zout en de eierdooier in een kom en roer gist en melk erdoor tot een glad beslag. Laat het beslag 20 minuten rijzen.
  4. Snij de radijsjes in kleine partjes. Meng azijn, suiker en een snufje zout en giet over de gesneden radijsjes.
  5. Meng de crème fraîche met fijngesneden radijslof en breng op smaak met peper.
  6. Klop het eiwit stijf en spatel voorzichtig door het gerezen blini-beslag.
  7. Smelt boter in een koekenpan en schep kleine hoeveelheden beslag erin. Bak de blini’s aan beide kanten tot mooi bruin en gaar.
  8. Beleg de blini’s (3 per persoon) met een toef radijslofcrème en gerookte zalm. Garneer met partjes ingelegde radijs, takjes dille en peper en maak af met wat druppels citroensap.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen