Chai kokos-rijstpudding

Maak je eigen chai mengsel! Dat is nog eens leuk! Bovendien zijn chai specerijen niet alleen lekker in thee of chai latte, maar ook in dit troostrijke toetje.

  1. Chai kokos-rijstpudding

Ingrediënten

  • 800 ml kokosmelk
  • 1 tl peperkorrels
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 anijssterren
  • 1 tl kardemompeulen
  • 4 kruidnagels
  • 200 g zoete bruine rijst
  • 3 peren
  • 1 el kokosolie
  • 1 el honing of agavesiroop
  • beetje kaneelpoeder
  • 4 el geraspte kokos

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

50 minuten

Bereiding

  1. Verwarm de kokosmelk in een pannetje en doe alle specerijen erin (behalve het kaneelpoeder, dat is voor de peren). Laat 20 minuten trekken. Dat gaat heerlijk ruiken!
  2. Voeg de rijst toe en laat op een heel laag vuur 30 tot 45 minuten garen.
  3. Snij de peren in schijfjes en bak ze in kokosolie of boter met de honing tot ze lichtbruin en een beetje gekaramelliseerd worden. Bestrooi ze aan het eind met wat kaneel.
  4. Schep de rijstepap in 4 schaaltjes, leg de peer erop en bestrooi met de geraspte kokos.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

50 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen