Sluiten

Flensjes met hangop en gegrilde perzik

Op en top zomers comfort food! Deze zijdezachte flensjes zijn iets kleiner en dunner dan pannenkoeken en zijn zo gemaakt. Combineer ze met vers fruit, de warme perziken en de frisse, romige hangop en je hebt een heerlijk dessert.

  1. Flensjes met hangop en gegrilde perzik

Ingrediënten voor de flensjes

  • 100 gram bloem
  • 100 ml halfvolle of plantaardige melk
  • 100 ml bruisend water (of extra melk)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eieren
  • snufje zout
  • 50 gram boter

Ingrediënten voor de gegrilde perzik

  • 3 à 4 perziken
  • flinke scheut gembersiroop

Ingrediënten voor de hangop

  • 500 gram (vegan) yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Maak een theedoek vochtig, knijp uit en hang in een vergiet. Hang de vergiet met theedoek boven een kom en giet de yoghurt erin. Zet voor minimaal 6 uur in de koelkast totdat de yoghurt dik en romig is. Schep uit het vergiet in een kommetje, doe de vanillesuiker erdoor en zet opzij.
  2. Doe alle ingrediënten voor de flensjes (behalve de boter) in een kom en roer met een garde tot een dun, glad beslag. Smelt een klontje boter in een koekenpan op middelhoog vuur en lepel er wat beslag in. Bak het flensje 2 à 3 minuten totdat de randjes omhoog staan en draai dan om. Bak nog een minuut aan de andere kant. Herhaal dit tot het beslag op is en je 8 à 9 flensjes hebt. Laat ze afkoelen op een bord.
  3. Schil de perziken en snijd in partjes. Verwarm een grill- of koekenpan op middelhoog vuur en laat de partjes in een paar minuten lichtbruin bakken. Voeg een flinke scheut gembersiroop toe. Laat kort indikken en schep daarna alles uit de pan.
  4. Serveer de flensjes met de hangop, de warme perziken en eventueel extra gembersiroop en vers fruit als blauwe bessen.

Tip: laat de yoghurt ’s nachts vast uitlekken in de koelkast.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten + 6 uur wachttijd

Totale tijd

6 uur en 35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen