Ribollita - Italiaanse bonensoep

Ribollita is een snelle maaltijdsoep met bonen, uitermate geschikt voor een regenachtige herfstdag of na een frisse boswandeling bijvoorbeeld. Eet er een lekker broodje bij en warm lekker door!

  1. Ribollita - Italiaanse bonensoep

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g wortel
  • 1 prei
  • 3 stengels groenselderij
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 250 g palmkool (boerenkool kan ook)
  • 2 blikken gehakte tomaten
  • 3 bouillonblokjes
  • 1 pot witte bonen
  • 1 pot zwarte bonen
  • peterselie om mee te garneren

Benodigdheden

  • Vergiet

Porties

4 à 6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Bereiding

  1. Pel de uien en knoflooktenen en snij ze klein.
  2. Snij de wortel, prei en selderij in stukken.
  3. Fruit de uien met de knoflook glazig en voeg daarna de gehakte groente, Italiaanse kruiden en paprikapoeder toe en laat bakken.
  4. Als de groente beetgaar is voeg je de kool, tomatenstukjes, 750 ml kokend water en de bouillonblokjes toe. Laat alles even sudderen en voeg eventeel nog wat water toe.
  5. Spoel de bonen af in een vergiet, voeg ze toe aan de soep en warm alles nog even door.
  6. Proef en voeg naar smaak peper en zout toe. Serveer met gehakte peterselie erover.

Tip: je kunt nog lekker zelf sleutelen aan dit recept. Gebruik bijvoorbeeld andere bonen, voeg meer groente toe of rasp er Parmezaanse kaas overheen.

Porties

4 à 6 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen