Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Kaas
Melk
tomaten
olijfolie
kefir
Rijst
thee
Sluiten

Geklopte boter met zomerbloemen

Flower power op je bord! Deze boter met zomerbloemen is zo gemaakt, ziet er prachtig uit en is extra lekker op zelfgebakken zuurdesembrood.

  1. Geklopte boter met zomerbloemen

Ingrediënten

  • 250 g grasboter
  • 1 sjalotje
  • eetbare bloemen uit de tuin, zoals korenbloemen, goudsbloemen, bloemen en blad van Oost-Indische kers, dovenetel, rozen (ook stokrozen), madelief, viooltjes, cosmea, etc.
  • wat sprieten verse bieslook

Benodigdheden

  • handmixer, keukenmachine of garde
  • fijne rasp

Porties

1 schaaltje boter

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Laat de boter op kamertemperatuur komen.
  2. Doe de boter in een kom en klop het een paar minuten met een handmixer (of een keukenmachine) tot het wit en luchtig is.
  3. Rasp het sjalotje heel fijn en meng dit voorzichtig door de boter.
  4. Voeg naar smaak zeezoutvlokken en peper toe.
  5. Je kunt nu de bloemblaadjes erdoor mengen of later op je, met een lekker dikke laag boter besmeerde, broodje strooien.
  6. Maak het af met wat sprieten bieslook.

Tip: Hou je het liever vegan? Gebruik veganistische roomkaas of een plantaardige margarine.

Porties

1 schaaltje boter

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen