Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Yoghurt
Melk
Kaas
tomaten
olijfolie
kefir
thee
Rijst
Sluiten

Kokoshangop met geroosterde rabarber en amandelkrokant

Friszure rabarber, de romige smaak van kokos en knapperige amandelwafeltjes... Heerlijk! Zorg wel dat je de hangop de avond van tevoren al maakt, dan heeft het genoeg tijd om uit te lekken.

  1. Kokoshangop met geroosterde rabarber en amandelkrokant

Ingrediënten

  • 700 ml kokosyoghurt
  • evt. 2 el vlierbloesemsiroop
  • 500 g rabarber
  • 100 g Landgoed aardbeienfruitbeleg
  • 3 anijssterren
  • 20 g amandelschaafsel
  • 75 g suiker
  • 15 ml water
  • 15 g basilicum- of muntblaadjes

Benodigdheden

  • vergiet
  • kaasdoek (of theedoek)
  • touwtje of elastiek

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten (+12 uur wachttijd)

Bereiding

  1. Schep de kokosyoghurt in een met kaasdoek (of schone theedoek) bekleed vergiet. Pak de punten bij elkaar en bind er een touwtje of een elastiek om. Laat zo minimaal 12 uur staan.
  2. Klop er wat siroop door als je een wat zoetere smaak eraan wilt geven.
  3. Verwarm de oven voor op 200˚C.
  4. Snij de rabarber in stukjes van 5 cm. Meng ze met de aardbeienjam. Spreid uit op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg de anijssterren ertussen.
  5. Rooster de rabarber in 20 minuten gaar, schep halverwege even om. Laat afkoelen.
  6. Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een droge koekenpan. Zet opzij.
  7. Schep de suiker en water in een steelpan met dikke bodem. Laat dit (zonder te roeren!) tot lichtbruin karamelliseren. Je kunt wel lichtjes het pannetje een keer walsen, maar niet roeren! Leg alvast een vel bakpapier klaar.
  8. Haal de pan direct van het vuur als het mengsel lichtbruin kleur en roer het amandelschaafsel er vlug doorheen. Schenk dit mengsel meteen over het bakpapier uit. Met de achterkant van een lepel kun je het nog iets dunner uitsmeren. Laat goed afkoelen (maar niet in de koelkast, dat is te vochtig) en breek daarna in stukken.
  9. Schep wat hangop op een bordje (of maak sjieke quenelles met 2 lepels!) en verdeel, net voor serveren, de geroosterde rabarber en krokantjes erover. Garneer met basilicum of munt.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

25 minuten (+12 uur wachttijd)

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen