Meest gezochte producten
Weleda
Brood
Kaas
Yoghurt
Melk
tomaten
olijfolie
Rijst
thee
kefir
Sluiten

Rabarber-meringuetaart

Is het geen plaatje? De combinatie van friszure rabarber met zoete fluffy meringue doet het erg goed! Deze prachtige taart bestaat uit meerdere lagen, waar je even de tijd voor moet nemen maar moeilijk is het zeker niet!

  1. Rabarber-meringuetaart
  2. Rabarber-meringuetaart
  3. Rabarber-meringuetaart
  1.  
  2.  
  3.  

Ingrediënten

  • 300 g tarwebloem
  • 475 g bietsuiker
  • 275 g koude roomboter, in blokjes
  • 1 ei
  • 6 eierdooiers
  • 4 eiwitten
  • 600 g rabarber, in lange stukjes
  • 100 ml vlierbloesemsiroop
  • rasp van 1/2 sinaasappel
  • 30 g maïzena

Benodigdheden

  • crème brûlée brander (of oven met grill)
  • plastic folie
  • taartvorm (ø 24 cm)
  • bakpapier
  • droogbonen
  • kookthermometer

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

2 uur en 15 minuten

Bereiding

  1. Meng voor het deeg de bloem, 100 g suiker en een snufje zout. Wrijf 200 g boter met je vingers erdoor tot het op broodkruimels lijkt. Voeg 1 ei toe en kneed tot een samenhangend deeg. Vorm er een platte schijf van, wikkel in plastic folie en leg minstens 30 minuten in de koelkast.
  2. Rol het deeg uit tot 5 mm dikte op een met bloem bestrooid werkblad. Leg het in de ingevette taartvorm (ø 24 cm) en druk zachtjes aan. Haal het overtollige deeg weg.
  3. Prik de bodem in met een vork, leg bakpapier erop en vul met droge bonen. Bak 30 minuten in de oven (180˚C). Verwijder bakpapier en bonen en bak nog 10 minuten tot lichtbruin en gaar. Laat volledig afkoelen.
  4. Giet de vlierbloesemsiroop over 200 g rabarber en rooster in 15 minuten gaar. Laat afkoelen.
  5. Doe voor de curd 400 g rabarber, sinaasappelrasp en 50 ml water in een steelpan en kook zachtjes tot het gaar is. Pureer met een staafmixer en roer 75 g boter erdoor.
  6. Meng 200 g suiker, maïzena en de eierdooiers. Voeg de helft van de puree toe en roer goed. Giet weer in de pan en verwarm op half hoog vuur al roerend tot het dikker is. Schenk in de afgebakken taartbodem, dek af met folie (direct op de curd) en laat afkoelen.
  7. Doe voor de meringue 125 g suiker in een pannetje met 50 ml water en verwarm tot 120˚C (gebruik een thermometer).
  8. Klop in een schone, vetvrije kom de eiwitten met een snufje zout tot het schuimt. Voeg langzaam 50 g suiker toe en daarna in een dun straaltje de suikersiroop. Mix tot de meringue is afgekoeld en mooie stevige pieken heeft.
  9. Verdeel de geroosterde rabarber over de rabarbercurd, spatel de meringue erover en laat de randjes vrij. Brand de meringue lichtjes met een crème brûlée brander of zet de taart 1 minuut onder de hete grill.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

2 uur en 15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen