Sluiten

Zuurdesem flatbreads

In hartje zomer zijn courgettes en sla in onze moestuin altijd steevast in overvloed. Ze combineren supergoed in deze zuurdesem flatbreads, een makkelijke variant van pizza en grappig genoeg gebakken in de pan!

  1. Zuurdesem flatbreads

Ingrediënten

  • 240 g meel
  • 1 tl zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 240 g zuurdesemstarter
  • 110 g melk
  • 1 el olijfolie
  • 3 courgettes
  • 1 knoflookteentje
  • 3 el (vegan) citroenmayo
  • 1 rode biet
  • slamix
  • walnootolie

Bereiding

  1. Mix het meel, zout, bakpoeder, zuurdesemstarter, melk en olijfolie in een kom.
  2. Kneed het deeg een paar minuten op een met bloem bedekte werkplek. Kneed tot er een mooie bal ontstaat.
  3. Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
  4. Verdeel het deeg in 6 stukken en rol uit in platte, ovale cirkels. Ongelijkmatige vormen horen er bij, dat noemen we ‘rustique’ ;)
  5. Doe de flatbreads een voor een in een hete (liefst gietijzeren pan) met wat olijfolie. Bak ongeveer 1,5 minuut tot de bovenkant droog en bobbelig wordt, keer om en laat nog voor een minuut bakken. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie. Bak alle flatbreads en houd warm in een theedoek.
  6. Snijd de courgettes in plakken en bestrijk met olijfolie en wat peper en zout. Grill kort in een hete pan.
  7. Pureer de rode biet met een knoflookteentje en de mayo tot een gladde bietenaioli.
  8. Maak een simpele marinade voor bij de sla met bijvoorbeeld walnootolie.
  9. Smeer de flatbreads in met wat bietenaioli en leg de gegrilde courgettes en sla bovenop. Et voilà!

Porties

6 porties

Bereidingstijd

1 uur

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

1 uur en 5 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen