Sluiten

Brunchtaartje met courgette en ei

Lekker fris en kruidig taartje met courgette, ei en zalm. Leuk voor bij de Paasbrunch bijvoorbeeld!

  1. Brunchtaartje met courgette en ei

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 50 ml slagroom
  • 35 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 4 eieren
  • 75g Sockeye zalm gerookt
  • 2 1/2 takjes verse tijm of 1/2 el gedroogd
  • zout en peper
  • tuinkers of andere kiemen
  • roomboter of olie om in te vetten

Benodigdheden

  • twee springvormen/ovenschaaltjes van ca. 10 cm doorsnede

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. 
  2. Rasp de courgette in lange slierten en knijp het vocht eruit. Laat ze 20 minuten in een vergiet uitlekken. 
  3. Maak vervolgens een mengsel van de courgette, room, kaas, 2 eieren, 50 g sockeye zalm en de tijm. 
  4. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. 
  5. Vet de bakvormpjes in en vul deze met het mengsel. Breek boven ieder taartje een ei open zodat de bovenkant ermee bedekt is. 
  6. Zet ze 20 minuten op een bakplaat in de oven. 
  7. Maak het af door de rest van de zalm er over te verdelen en garneer met wat tuinkers of andere kiemen.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

40 minuten wachttijd

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen