1 courgette
50 ml slagroom
35 g Parmezaanse kaas, geraspt
2 eieren
50 g sockeye zalm gerookt
2 1/2 takjes verse tijm of 1/2 el gedroogd
zout en peper
tuinkers of andere kiemen
roomboter of olie om in te vetten
Benodigdheden: twee springvormen van 6 cm
Verwarm de oven voor op 180ºC. Rasp de courgette in lange slierten en knijp het vocht eruit.
Laat ze 20 minuten in een vergiet uitlekken. Maak vervolgens een mengsel van de courgette, room, kaas, 2 eieren, 50 g sockeye zalm en de tijm. Breng het mengsel op smaak met peper en zout. Vet de bakvormpjes in en vul deze met het mengsel. Breek boven ieder taartje een ei open zodat de bovenkant ermee bedekt is. Zet ze 20 minuten op een bakplaat in de oven. Maak het af door de rest van de zalm er over te verdelen en garneer met wat tuinkers of andere kiemen.
-
-
-
-