Sluiten

Hibiscuscocktail

We proosten op het nieuwe jaar met deze kleurrijke hibiscuscocktails. Heb je geen hibiscusbloemen kunnen scoren? Gebruik dan sterke hibiscusthee.

  1. Hibiscuscocktail

Ingrediënten

  • 8 gedroogde hibiscusbloemen (of hibiscusthee)
  • gekoelde prosecco/mousserende wijn
  • 100 g suiker
  • 50 ml water

Benodigdheden

  • 8 champagneglazen

Porties

8 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Bereiding

  1. Los de suiker op in 50 ml kokend water en laat afkoelen.
  2. Schenk een bodempje afgekoelde suikersiroop in een glas en voeg een hibiscusbloem toe. Doe dit voor alle glazen en laat 15 minuten weken.
  3. Schenk de prosecco erbij en proost!

Je kunt natuurlijk ook alcoholvrije (bio) bubbels of appelcider gebruiken.

Porties

8 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen