Sluiten

Feestelijke tiramisu

Een feestelijke variant op de Italiaanse klassieker! De sterren bovenop zijn erg makkelijk te maken en geven het net het extra beetje sfeer. 

  1. Feestelijke tiramisu

Ingrediënten

  • 100 g lange vingers
  • 150 ml hete sterke koffie (bijv. van LandGoed)
  • 50 ml dessertwijn
  • 500 g mascarpone
  • 400 ml slagroom
  • 150 g poedersuiker
  • 100 g pure chocolade, geraspt
  • 50 g cacaopoeder

Benodigdheden

  • medium diepe schaal (ca. 20x25 cm)
  • garde, elektrische mixer of keukenmachine
  • papier en schaar
  • zeefje

Porties

8 à 10 porties

Bereidingstijd

3 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

45 minuten

Totale tijd

3 uur en 45 minuten

Bereiding

  1. Plaats de lange vingers strak in lagen op elkaar in een medium diepe schaal (ca. 20x25 cm). Giet de hete koffie over de lange vingers en zorg ervoor dat de bovenste laag volledig bedekt is. Je zult zien dat de koffie wordt opgezogen door de lange vingers. Besprenkel de lange vingers met de helft van de dessertwijn.
  2. Terwijl dat aan het weken is, doe je de mascarpone in een kom en klop je het op met poedersuiker. Klop in een aparte kom de slagroom tot het lobbig is en meng met de mascarpone en de andere helft van de dessertwijn.
  3. Strooi de geraspte chocolade over de lange vingers en smeer daarna het mascarponemengsel eroverheen.
  4. Knip sterren uit papier. Leg op de mascarpone en strooi met een zeefje cacaopoeder eroverheen. Haal de sterren voorzichtig weg en bewaar de tiramisu in de koelkast tot je klaar bent om te serveren, maar minimaal 3 uur.

Porties

8 à 10 porties

Bereidingstijd

3 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

45 minuten

Totale tijd

3 uur en 45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen