Sluiten

Appel-pompoencrunchy

Heerlijk herfst- of winter nagerecht ! Ik eet het rustig de volgende ochtend als ontbijt met wat biologische yoghurt, maar zelfs als tussendoortje bij de thee kun je dit serveren.

  1. Appel-pompoencrunchy

175 g appels

175 g pompoen

1/2 sinaasappel

1/2 tl kaneel

30 g en 40 g (riet)suiker (of oersuiker)

75 g havervlokken

40 g roomboter

25 g gepelde hazelnoten

Sinaasappelschil raspen met een fijne rasp. Rasp alleen de oranje schil. Het witte velletje daar onder is erg bitter. Sinaasappel persen. Pompoen halveren, pitten met een lepel verwijderen, pompoen in kleine stukjes snijden en 5 min koken. Klokhuis van de appels verwijderen. Appels klein snijden, samen met en sinaasappelrasp en sap toevoegen en nog een paar minuten meekoken. Kaneel en eerste hoeveelheid suiker toevoegen. Proef eerst even hoe zoet het toetje van zichzelf is, zodat je de hoeveelheid suiker naar smaak kunt aanpassen. Oven voorverwarmen op 200°C. Vruchtenmassa omroeren en in een ovenschaal scheppen. Havervlokken, boter, hazelnoten en de tweede hoeveelheid suiker tot een kruimelig deeg kneden. Kruimeldeeg over de vruchtenmassa verdelen en in 30 à 40 min bakken tot de korst goudbruin is. Zowel warm als koud lekker met slagroom.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen