Sluiten

Zadencrackers

Knapperig, voedzaam en snel gemaakt: deze zadencrackers kan iedereen maken en kunnen worden besmeerd met alle lekkere dips, zoet of hartig!

  1. Zadencrackers

Ingrediënten voor de crackers

  • 50 g pompoenzaden
  • 50 g zonnebloemzaden
  • 50 g lijnzaad
  • 25 g sesamzaad
  • 25 g chiazaad
  • 1 tl venkelzaad
  • 1 tl zout
  • 150 ml water

Ingrediënten voor de topping

  • 2 avocado’s
  • sap van 1 citroen
  • 1 tl zout
  • kiemen naar keuze

Bereiding

  1. Maal alle zaden grof in de keukenmachine of vijzel.
  2. Doe ze in een grote kom en voeg het water en zout toe. Meng goed door elkaar en laat 5 minuten rusten.
  3. Verwarm de oven voor op 160 °C. Druk het mengsel tussen 2 vellen bakpapier op een bakplaat tot een rechthoek van 2 mm dikte. Haal het bovenste vel papier eraf en snij in 12 crackers.
  4. Bak de crackers zo’n 25 tot 30 minuten in de oven, keer ze halverwege om.
  5. Ontpit ondertussen de avocado’s en schep het vruchtvlees in een kom. Prak grof met een vork en breng op smaak met citroensap, zout en peper.
  6. Schep het avocadomengsel op de afgekoelde crackers en leg de kiemen erop.

Tip: deze crackers zijn niet alleen glutenen zuivelvrij, maar ook vegan en laag in koolhydraten.

Porties

12 crackers

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

15 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen