Sluiten

Granola

Zo fijn om eens in de zoveel tijd eens door je keukenkastjes te gaan en restjes op te maken! En al helemaal als je daarmee jouw eigen granola kunt maken. Doe de granola in een potje of zakje en strik er een mooi lintje of touwtje om. Lekker voor jezelf en een mooi persoonlijk cadeau om weg te geven.

  1. Granola

Ingrediënten

Alles wat je in je keukenla of -kastje vindt en waarvan jij denkt dat het lekker is in de granola. Bijvoorbeeld:

  • 10 el havervlokken, of -mout
  • 5 el lijnzaad, zonnepitten, sesam of andere zaden of pitten
  • 3 el kokosvlokken
  • 3 el gebroken ongezouten noten
  • chocola
  • gedroogde vruchten
  • 50 ml ahornsiroop
  • 50 ml honing
  • eventueel 2 el suiker

Bereiding

  1. Zet een koekenpan met antiaanbaklaag op middelhoog.
  2. Rooster de ingrediënten (behalve chocola en gedroogde vruchten) totdat ze lichtbruin kleuren.
  3. Zet de warmtebron lager en giet er langzaam de ahornsiroop en vervolgens de honing op.
  4. Roer met een houten spatel totdat beide zoetjes zijn opgelost en de granola donkerder wordt.
  5. Voor meer crunch voeg je nog wat suiker toe. Schep om totdat de suiker gekristalliseerd is.
  6. Schep alles op een schoon bakvel en laat goed afkoelen.
  7. Doe de granola in een pot of papieren zakje met een mooi lint erom.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

30 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen