Sluiten

Zalmtataki met rodekoolpickle

Een heerlijk gerecht met volle smaken en oosterse invloeden: de zalmtataki is zo gemaakt en is naast heel lekker ook behoorlijk gezond! De rodekoolpickle en avocadomayo kun je al een dag van tevoren maken, zo hoef je alleen nog even de zalm te maken en alles mooi op te dienen.

  1. Zalmtataki met rodekoolpickle

Ingrediënten voor de tataki en mayo

  • 200 g sockeye zalmfilet zonder vel
  • 1 el miso
  • 4 el tamari + 2 el tamari
  • sap van ½ grapefruit
  • 1 tl honing
  • 1 el sesamzaad zwart
  • 1 el olie
  • 1 bosuitje
  • 1 avocado
  • 2 tl mierikswortelsaus
  • rood pepertje

Ingrediënten voor de pickle

  • kwart rode kool
  • 1 tl venkelzaad, even geroosterd
  • 1 el ahornsiroop
  • 2 el rijstazijn
  • zout en peper
  • handje edamameboontjes

Bereiding

  1. Schaaf de rode kool fijn. Meng met de azijn, de ahornsiroop en het geroosterde venkelzaad en wat zout en peper. Zet opzij.
  2. Prak de avocado fijn, meng met de mierikswortelsaus.
  3. Klop een sausje van de miso met 4 el tamari, grapefruitsap en honing. Wentel daar de zalm in. Laat 10 minuten liggen en draai af en toe om. Bestrooi de zalm rondom met sesamzaad, druk goed aan.
  4. Verhit de olie in een koekenpan tot het goed heet is en schroei de zalmfilet kort om en om bruin. Als je niet van al te rauwe zalm houdt, kun je het iets langer doen. Let op dat je het niet te lang bakt, dan wordt de zalm droog en valt het uit elkaar.
  5. Snijd het bosuitje in smalle ringetjes.
  6. Blancheer de edamameboontjes kort in kokend water.
  7. Verdeel de zalm in 2 porties en snijd er dikke plakjes van. Bestrooi met de bosuitjes en leg er wat edamameboontjes omheen.
  8. Serveer met de rodekoolpickle, de avocadopuree, snippers rode peper en het laatste beetje tamari.

Porties

2 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

35 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen