Sluiten

Pierogi: Poolse dumplings met zuurkool

In het Pools ook wel: pierogi z kapusta, dumplings met zuurkool. Traditioneel worden deze Pierogi's veel gegeten rond de jaarwisseling, maar je vindt een variatie voor elk seizoen. Dit recept is ook heel lekker in combinatie met champignons. Smacznego!

  1. Pierogi: Poolse dumplings met zuurkool

Ingrediënten dumplings

  • 250 g tarwebloem
  • 1 el roomboter
  • peper en zout

Ingrediënten vulling

  • 1 pakje zuurkool
  • 1 pakje champignons
  • 1 witte ui

Ingrediënten voor erbij:

  • 2 sjalotten, fijngesneden
  • Klontje boter
  • Extra zure room
  • Bieslook
  1. Meng  voor het deeg de bloem en het zout met water en boter. Kneed met machine of met de hand tot stevig deeg. Maak er een bol van. Dek het geheel af met plastic folie of een vochtige theedoek en laat het een paar minuten rusten. Maak ondertussen de vulling.
  2. Laat de zuurkool uitlekken en druk het vocht er zoveel mogelijk uit. Snijd zuurkool en ui fijn. Zet een pan op middelhoog vuur met boter en fruit de ui. Voeg de zuurkool en paddenstoelen toe. Bak voor ongeveer 7 à 10 min en breng op smaak met peper en zout.
  3. Rol nu het deeg uit. Steek cirkels van +/- 8 cm diameter uit. Leg vervolgens op elke cirkel 1 el van het zuurkoolmengsel. Vouw de kussentjes dubbel en knijp goed dicht aan de buitenkant. Rimpel de uiteinden met een vork. Herhaal dit met elk kussentje.
  4. Breng water aan de kook, giet een scheutje olijfolie bij. Kook ongeveer 4 dumplings in een grote pan in 5 minuten gaar. Ze komen bovendrijven als ze goed zijn. Laat ze even uitlekken en leg ze op een bord.
  5. Smelt wat boter in een koekenpan op laag vuur en bak de sjalot tot ‘ie begint te bruinen. Doe de pierogi erbij en bak die aan beide kanten mooi bruin en knapperig.
  6. Serveer de pierogi met de sjalot, een lik zure room en gehakte bieslook.

Porties

4 porties (8 kleine pierogi's)

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

35 minuten

Totale tijd

55 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen