Sluiten

Zelf kimchi maken

Maak je eigen biologische Kimchee met Chinese kool. Lekker als bijgerecht bij Aziatische rijstgerechten.

  1. biologische kimchi maken

Voor een glazen pot van 1 liter


1 Chinese kool

200 g radijsjes

2 bosuitje

90 g zout

5 tenen knoflook

30 g verse gember

50 ml azijn

25 ml vissaus

30 g rietsuiker

10 g chilipoeder

10 g paprikapoeder

  1. Halveer de Chinese kool snij de harde kern eruit. Snijd de kool in grove stukken en leg in een grote schaal.
  2.  Kook een liter water met het zout, giet dit over de kool en laat 20 minuten staan. Giet af en zet in een vergiet apart zodat het kan uitlekken. 
  3. Snij de radijsjes in jullienne (kleine reepjes), zet apart. Snij de bosui in ringetjes, zet apart.  
  4. Pureer met een staafmixer de knoflook, gember (zonder schil), azijn en vissaus tot een fijne puree. Voeg de suiker, chilipoeder en paprikapoeder toe en meng goed door elkaar. 
  5. Pak een grote schaal en meng hierin de kool, de radijsjes en de bosuitjes met kruidenmix tot alle ingrediënten goed bedekt zijn. Breng eventueel op smaak met zout en peper. 
  6. Schep alles in een grote glazen pot laat minimaal 4 uur in de koelkast marineren. De kimchi is klaar om geserveerd te worden. 


Tip: Je kunt kimchi zo eten, maar wij vinden 'm het lekkerst bij Aziatische rijstgerechten en als bijgerecht bij een         hartige stoofpot met aardappelen en wortel.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen