Sluiten

Rodekoolsalade

Een frisse salade die binnen een mum van tijd op tafel staat. De combinatie van verfrissende rode kool met de zoete druifjes en granaatappel is een schot in de roos.

  1. Rodekoolsalade

Ingrediënten

  • halve rode kool
  • 150 g witte druiven
  • 1 granaatappel
  • 5 takjes koriander
  • 5 el amandelschaafsel
  • 2 el wijnazijn
  • 6 el olijfolie
  • snufje zout en peper

Bereiding

  1. Snijd de rode kool in dunne reepjes. Halveer de druiven en haal de granaatappelpitjes uit de schil.
  2. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan lichtbruin. Haal in de tussentijd de blaadjes koriander van de takjes.
  3. Maak de dressing door de olijfolie, de wijnazijn en het zout en peper goed te mengen.
  4. Meng de rode kool, druiven, granaatappelpitjes en de dressing door elkaar in een saladekom.
  5. Strooi als laatste het amandelschaafsel en de blaadjes korinader over de salade. Eet smakelijk!

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

20 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen