Sluiten

Kleurige koolsalade

Knapperige koolsalade met appel, noten en een frisse dressing... Lekker bij een quiche of een zomerse bbq!

  1. Kleurige koolsalade
  • 1/8 rode kool, heel fijn geschaafd
  • 1 stronkje witlof, fijngesneden (besprenkelen met citroensap)
  • 1/2 rode appel ongeschild in kleine stukjes (besprenkelen met citroen)
  • 1/2 bloedsinaasappel, in stukjes


  • 1/2 mango in blokjes
  • 35 g amandelen of walnoten - al omschuddend geroosterd in een droge koekenpan
  • 1 handje verse koriander en munt of verse sprouts
  • olijfolie, sesamolie
  • balsamico azijn
  • ahornsiroop sap van een 1/2 citroen
  1. Meng de fijngesneden of geraspte groente met het fruit en de noten.
  2. Maak een dressing van 2 el olijfolie sesamolie, 1 el balsamico, 1 el ahornsiroop en het sap van een citroen en giet dit over de salade. Dit kan ruim van te voren, daar wordt ie alleen lekkerder van. 
  3. Bestrooi met de verse kruiden.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

15 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen