Sluiten

Geroosterde peer met honing en sinaasappel

Laat de herfst maar komen met dit verwarmende toetje om jezelf en je liefste mee te verwennen. Dit recept van geroosterde peer met honing en sinaasappel is supermakkelijk te maken en ideaal als ontbijt met wat havermout en noten of als dessert met wat yoghurt of ijs.

  1. Geroosterde peer met honing en sinaasappel
  • 4 peren
  • 1 sinaasappel
  • 6 el boter
  • stokje vanille
  1. Verwarm de oven voor op 210°C.
  2. Vet je ovenschaal in met wat olie of boter.
  3. Schil en halveer de peren.
  4. Pers wat sinaasappel uit om het sap te extraheren en snijd de boter in kleine blokjes.
  5. Leg de peren in de schaal, bestrijk ze met boter in blokjes en besprenkel met honing en sinaasappelsap. Voeg eventueel een gespleten vanillestokje toe aan het gerecht.
  6. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven en giet af en toe het kookvocht bij de peren. Serveer de geroosterde peren direct met honing en sinaasappel.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

30 minuten

Totale tijd

10 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen