Sluiten

Tomatensalade met basilicum-komkommerijs

Een meer verfrissende salade dan deze is er bijna niet, dus uitermate geschikt voor op een warme zomerdag. Neem verschillende soorten tomaten, zoals coeur de boeuf en verschillende gekleurde cherrytomaten. Lekker bij een gegrilde spies van de BBQ en wat knapperig stokbrood.

  1. Tomatensalade met basilicum-komkommerijs

Ingrediënten voor de salade

  • 500 g tomaten (verschillende soorten zoals coeur de boeuf, tros-, wilde en cherrytomaatjes)
  • 3 el goede olijfolie
  • grof zeezout en vers gemalen peper
  • mini-buffelmozzarella (voor niet-vegans)

Ingrediënten voor het ijs

  • 100 ml water
  • 80 g rietsuiker
  • 1 grote komkommer
  • 1 flinke bos basilicum (of 2 zakjes)
  • 100 ml limoen- of citroensap

Bereiding

  1. Kook het water met de suiker tot de suiker is opgelost. Laat nog een paar minuten inkoken.
  2. Schil de komkommer en snij in stukken.
  3. Hak in een keukenmachine de komkommer en de basilicum fijn, voeg de suikersiroop en het citrussap toe. Meng nog even goed door.
  4. Maak er daarna sorbetijs van in een ijsmachine of doe het op de ouderwetse manier. Hierbij vries je het in en roer je het elk uur even door met een vork.
  5. Snij alle tomaten in dunne plakjes en schik ze op een schaal. Giet er straaltjes olijfolie over en bestrooi met zout en peper. Verdeel er eventueel mozzarella over.
  6. Schep er met een ijslepel bolletjes fris komkommerijs over en versier met basilicum en bloemetjes.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

10 minuten + 4 uur wachttijd

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

4 uur en 30 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen