Sluiten

Auberginefritters met citroenaïoli

Deze snelle krokante fritters maken een simpele aubergine net wat meer bijzonder en de frisse citroenaïoli maakt het geheel helemaal af. Serveer de fritters met de aïoli warm als snack of voorgerechtje.

    1. Auberginefritters met citroenaïoli

    Ingrediënten voor de fritters

    • 1 aubergine
    • 1 courgette
    • 1 rode ui
    • 3 el maiskorrels
    • 2 tl Italiaanse kruiden
    • 60 g bloem
    • zout en peper naar smaak

    Ingrediënten voor de aïoli

    • 4 el (vegan) mayonaise
    • 4 el (plantaardige) yoghurt
    • sap van 1/2 citroen
    • 1 teentje knoflook
    • bieslookbloemetjes

    Bereiding

    1. Snij de aubergine, courgette en ui in kleine blokjes.
    2. Bak ze ongeveer 8 minuten, omscheppend in wat olie. Strooi er Italiaanse kruiden over en het gerookte paprikapoeder en bak de blokjes in nog een paar minuten zacht en goudbruin. 
    3. Doe de groente in een vergiet en laat wat afkoelen.
    4. Schep het groentemengsel in een kom en strooi er bloem, zout en peper over. Meng alles goed door elkaar en vorm er balletjes, ovaaltjes of schijfjes van.
    5. Verhit olie in een koekenpan tot goed heet. Bak de fritters met 5 of 6 tegelijk gaar en goudbruin, totdat ze een krokant korstje hebben. Laat uitlekken op wat keukenpapier.
    6. Klop de ingrediënten voor de aïoli door elkaar. Strooi er wat bieslookbloemetjes over.

    Porties

    4 porties

    Bereidingstijd

    30 minuten

    Voorbereidingstijd

    10 minuten

    Totale tijd

    40 minuten

    Winkelmand

    Je winkelmand is leeg.

    Bestellen