Sluiten

Pizza bianca met asperges, lente-ui en raapstelenpesto

Het echte lentegevoel begint met deze aspergepizza. Het witte goud heeft een heerlijke verfijnde zachte smaak. Samen met wat lente-uitjes, doperwtjes, eetbare bloemetjes en een pesto van raapstelen is de pizza compleet. Eet smakelijk!

  1. Pizza bianca met asperges, lente-ui en raapstelenpesto

Ingrediënten pizza

  • 1 rol pizzadeeg
  • 150 g verse roomkaas daslook
  • 250 g groene asperges
  • 250 g witte asperges
  • 1 bosje lente-ui
  • 2 kleine rode uien of sjalotjes
  • handje (diepvries)doperwten
  • wat paardenbloemen, viooltjes of andere eetbare bloemetjes

Ingrediënten pesto

  • 1 flinke bos raapstelen
  • 50 g geraspte parmezaanse kaas
  • 2 el cashewnoten
  • 75 ml olijfolie

Benodigdheden

  • deegroller
  • grillpan

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Rol het deeg uit en besmeer het met de roomkaas. Laat 2 cm van de randen vrij.
  3. Leg het deeg op een bakplaat.
  4. Kook de asperges even een paar minuten voor. Laat uitlekken en grill ze een paar minuten in een hete grillpan. Leg ze op een plank en snij hele dikke exemplaren in de lengte doormidden. Doe dat ook bij de lente-uitjes.
  5. Pel de rode uitjes en snij in dunne plakjes.
  6. Beleg de pizzabodem met de lente-ui, de asperges, de ui-plakjes en de doperwtjes.
  7. Schuif in de oven en verlaag de temperatuur naar 200°C.
  8. Bak de pizza ongeveer 20 minuten.
  9. Voor de pesto pureer je alle ingrediënten tot een grof, maar smeuïg mengsel.
  10. Snij de pizza in 4 stukken en lepel er klodders pesto over.

Porties

1 pizza

Bereidingstijd

20 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen