Sluiten

Peixinhos da horta

Op zoek naar een ander recept met sperzieboontjes? Probeer eens deze Portugese 'visjes uit de tuin'. Dit recept stamt uit de 16e eeuw, toen mensen niet altijd geld hadden voor vis en de voeding bleef langer goed door de tempura. Waarschijnlijk hebben Portugese missionarissen dit recept geïntroduceerd in Japan en groeide het uit tot de knapperige Japanse tempura! Varieer met verschillende soorten groenten en dip in een lekker pittig sausje!

  1. Peixinhos da horta
  2. Peixinhos da horta
  1.  
  2.  
  • Olie (bv: zonnebloemolie)
  • 1 koffie lepeltje bakpoeder
  • 200 gr sperzieboontjes of andere groente
  • 5 el meel
  • 100 ml water
  • 100 ml bier of bruisend water
  • Peper & zout naar smaak
  1. Sperziebonen kun je heel laten als je tempura maakt, andere groente kun je eventueel wat fijner snijden.
  2. Mix de ingrediënten van het tempura beslag. Mix het goed door tot een glad beslag.
  3. Verhit de olie in een pan. Heb je een frituur? Dan kun je de tempura hier ook in bakken. Probeer een beetje beslag in de olie, wanneer deze bubbelt is de olie heet genoeg.
  4. Dip de groenten in het beslag en voeg in de hete olie toe. Tik een beetje extra beslag op de groenten voor extra krokante stukjes.
  5. Frituur de groenten nu tot het beslag licht kleurt. Echt enorm bruin wordt het niet, dus houd hier rekening mee. Het frituren zal ongeveer 3 minuten duren per ronde.
  6. Laat de groenten uitlekken op wat keukenpapier en eet zo snel mogelijk, dan blijft het lekker knapperig.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen