Sluiten

Tempura, fondue op z’n Japans

Neem enkele van de volgende groentesoorten en snijd deze in kleine stukjes:

wortel

broccoli

bloemkool

venkel

ui

pompoen

paprika e n dergelijke

Neem er naar wens ook andere producten bij zoals:

stukjes visfilet

gepelde garnalen

kleine (vegetarische)gehaktballetjes

Voor het beslag:

1 kop tarwemeel of 1/2 tarwemeel en half boekweitmeel of speciale tempurabloem

1 ei

mespuntje (zee)zout 

kopje water

evt sesamzaad

zonnebloemolie om in te frituren

Tempura is een feestelijke en gezellige manier om samen kleine feestelijke hapjes te bereiden. Tempura is een manier van frituren. Groente en vis worden met een krokant jasje van beslag in olie gebakken/gefrituurd. Tempura kan van tevoren gebakken worden en later warm worden opgediend als bijgerecht of snack. Het is echter ook gezellig om met een gezelschap rond de tafel tempura te maken en eten zoals je dat met fondue doet. Het kan zowel vegetarisch als met vis, schaaldieren of vlees. Er is niet veel werk en tijd voor nodig om dit feestelijke eten voor te bereiden.

Verwarm de frituurolie. De frituurolie moet ongeveer 180°C zijn anders worden de hapjes te vet. De olie is heet genoeg als deze gaat spetteren als u er een druppel water in laat vallen. Klop het beslag en houd het koel. Leg de gesneden groente en de vis e.d. op aparte borden. Haal als de olie heet genoeg is een aantal stukjes groente door het beslag, bestrooi ze evt met sesamzaad en frituur ze. Niet teveel tegelijk anders koelt de olie teveel af en neemt het beslag teveel vet op. Indien nodig het beslag dunner of dikker maken. U kunt natuurlijk ook groenten, vis of vlees zonder beslag frituren.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen