Sluiten

Gezoete amandelen met sesamzaad

Helemaal verantwoord en superlekker! Probeer ook eens de minder bekende zwarte sesamzaadjes. Deze hebben een nootachtige, rokerige smaak en zijn een goede combinatie met de zoete amandelen. Bewaar de amandelen in een weckpot, deel uit of neem mee voor onderweg.

  1. Gezoete amandelen met sesamzaad

Ingrediënten

  • 300 g ongezouten en ongebrande amandelen
  • 70 ml ahornsiroop
  • 3 el witte sesamzaadjes
  • 3 el zwarte sesamzaadjes
  • snufje zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Meng alle ingrediënten in een kom door elkaar.
  3. Verspreid het mengsel op een met bakpapier bekleedde bakplaat en zet het ongeveer 10 minuten in de oven.
  4. Haal de bakplaat uit de oven en laat even afkoelen. De amandelen kun je daarna het best bewaren in een weckpot.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

10 minuten

Voorbereidingstijd

5 minuten

Totale tijd

15 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen