Sluiten

Vegan driekoningenbroodjes

Een mooie traditie voor 6 januari: luchtige, warme (vegan!) broodjes om samen te maken én delen. Natuurlijk bevindt zich traditiegetrouw in één van de broodjes een speciale verrassing: er zit een porseleinen poppetje of boontje in verstopt. Degene die deze vindt, mag zichzelf de hele dag koning noemen!

  1. Vegan driekoningenbroodjes
  2. Vegan driekoningenbroodjes
  1.  
  2.  
  • 500 gram meel
  • 7 gram droge gist
  • 300 ml havermelk
  • 1 theelepel zout
  • 50 gram siroop of agave
  • 80 gram plantaardige boter
  • 80 gram rozijnen
  • geschaafde amandelen, suikerkorreltjes of cacaonips als topping
  • én natuurlijk: boontjes of een porseleinen poppetje om in de taart te verstoppen!
  1. Verwarm in een pannetje de havermelk, stroop en vegan boter
  2. Meng de gist met een kleine hoeveelheid warm water, tot een gladde pasta.
  3. Voeg droge ingrediënten samen met de natte gist en rozijnen.
  4. Laat het deeg nu zo'n 2 uur rijzen...  
  5. Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.
  6. Zodra het deeg is gestegen: besprenkel je werkplek met wat meel en verdeel het deeg in gelijke ballen. 
  7. Vorm nu van de losse ballen een cirkelpatroon naast elkaar.
  8. Besmeer eventueel de broodjes met wat stroop aangelengd met water of boter.
  9. Besprenkel met amandelvlokken, suikerkorreltjes of cacaonips. 
  10. Bak in een hete oven op 200 graden celcius voor ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn :)


Porties

7 porties

Bereidingstijd

2 uur (rijzen)

Voorbereidingstijd

40 minuten

Totale tijd

2 uur en 40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen