Sluiten

Indiase bloemkoolcurry

Maak je eigen Indiase aloo gobi. Deze bloemkoolcurry met aardappelen is erg lekker met naan of gele rijst.

  1. aloo gobi - Indiase bloemkoolcurry

1/2 bloemkool, in roosjes

250 g vastkokende aardappelen, geschild, in blokjes van 3 cm

125 g tomaten, ontveld, in vieren, steelaanzet en zaadjes verwijderd

150 g doperwten 

1 chilipeper, gehalveerd, het zaad verwijderd, in dunne sliertjes gesneden

60 g bosuitjes, in dunne ringetjes

5-10 g verse gemberwortel, geschild, fijngehakt

5 g verse kurkuma, geraspt

1 el fijngehakte koriander 

1/2 gemalen komijn

1 tl mild paprikapoeder

1/2 tl garam masala*

1/2 el panch foron*

2 dl groentenfond

30-40 ml

yoghurt

2 1/2 el olie

zout en peper, versgemalen

In een grote koekenpan olie verhitten en daarin panch foron roerbakken tot het aroma vrijkomt. De bosuitjes toevoegen en glazig fruiten. Stukjes aardappel, bloemkool roosjes en chili reepjes erbij en alles 3-4 min roerbakken op matig vuur. Op smaak brengen met kurkuma, gember, komijn, paprikapoeder, zout en peper. Nog eens 3-4 min roerbakken.


De groenten fond erbij schenken. De curry nu ca. 20 min onder regelmatig omscheppen, zachtjes laten sudderen, tot de aardappelen en bloemkool beetgaar zijn. Na ongeveer 15 min de tomaten en erwten toevoegen. De curry bestrooien met koriander.

De yoghurt erover scheppen, vervolgens de garam masala erover strooien en serveren in borden of kommen.


*Garam masala

Delicaat kruidenmengsel, meestal gemaakt van gemalen komijn, kaneel, kruidnagel, koriander en zwarte peper. Is overal kant en klaar te koop. Altijd pas aan het eind van de kooktijd toevoegen, zodat de hitte het aroma niet kan bederven.


**Panch foron

Belangrijk onderdeel van deze curry. Indiaas “vijfkruidenpoeder”. Kun je zelf samenstellen of kopen in een toko of Oosterse winkel. Het bestaat uit het zaad van mosterd, venkel, komijn, fenegriek en ui.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen