Sluiten

Gevulde eieren

Gevulde eitjes kennen we misschien nog wel van vroeger. Deze 2 varianten van gevulde eitjes zijn versie 2.0. Lekker om uit te lepelen bij een zondags ontbijt of als hartig verwenmomentje tussendoor.

  1. Gevulde eieren

Ingrediënten groene eitjes

  • 3 eieren
  • 1/2 avocado
  • 1/2 el mayonaise
  • klein handje korianderblaadjes
  • zout en peper


Ingrediënten Japanse eitjes

  • 3 eieren
  • 1/2 tl miso
  • 1/2 el kokosolie
  • 1/2 tl gember
  • 1/4 tl kurkuma

Benodigdheden

  • Spuitzak

Bereiding

  1. Kook de eieren in 10 minuten hard.
  2. Halveer ze met een scherp mesje overdwars, laat de eieren in de dop.
  3. Haal de dooiers eruit.
  4. Verdeel het eigeel in 2 porties.
  5. Meng de ene portie met de avocado, mayonaise, een heel fijngehakt korianderblad en zout en peper naar smaak.
  6. Meng de andere helft met de miso, de kokosolie, de gember en de kurkuma.
  7. Doe de mengsels in een spuitzak en spuit de moes in de eieren. Heb je geen spuitzak? Het kan ook gewoon met twee theelepeltjes. 

Tip: Leuk om te versieren met zwarte sesamzaadjes, pijnboompitjes, kiemen, groene aspergepunten, cherrytomaatjes

Porties

12 gevulde eitjes

Bereidingstijd

5 minuten

Voorbereidingstijd

20 minuten

Totale tijd

25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen