Sluiten

Vruchtentaart

Heerlijke vruchten taart uit de oven.

  1. Vruchtentaart

Voor het deeg:
150 g (gebuild) tarwemeel

1 tl bakpoeder

1 ei

50 g suiker 

1 zakje vanillesuiker

100 g boter of margarine

snufje zout

Voor de vulling:

500 g gemengd fruit, bijvoorbeeld: bessen, pruimen, perziken, nectarines, peren (schoongemaakt en indien van toepassing in kleine stukjes)

75 g suiker

1/2 kopje havervlokken

2 beschuiten, verkruimeld

50 g geschaafde amandelen of gehakte noten naar keuze

Kneed van de ingrediënten een stevig deeg en leg dit ongeveer een half uur in de koelkast. Verwarm na een half uur de oven voor op 200°C. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed met 3/4 deel van dit deeg een ingevette springvorm. Meng voor de vulling de vruchten met de suiker, amandelen of noten, havervlokken en het beschuitkruim en vul hiermee de vorm. Snijd het overige deeg in smalle repen en versier hiermee de taart. Bak de taart ongeveer een half uur in de voorverwarmde oven op 200°C. Serveer de taart met slagroom of roomijs naar wens. Eet de taart binnen twee dagen op.


Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen