Dapp maakt producten met aandacht voor mens, natuur en smaak. Vanuit hun eigen frietwinkels en bakfietsen delen ze hun liefde voor biologische producten en ambachtelijk vakmanschap.
Wat begon als een eenvoudig idee op de biologische markt in Utrecht, groeide uit tot een geliefd merk met een missie. Dapp, het bedrijf achter de bekende Frietfiets, staat voor ambacht, smaak en duurzaamheid. Vanuit de overtuiging dat goed eten zowel lekker als verantwoord kan zijn, begon Dapp met het bakken van biologische friet. Vers gesneden uit aardappelen van lokale telers, geserveerd vanuit een charmante frietkraam.

De populariteit van die Frietfiets leidde al snel tot iets groters: een eigen Frietwinkel in Utrecht, waar dezelfde ambachtelijke kwaliteit en liefde voor biologische producten centraal staan. En het succes smaakte naar meer, in Leiden werd al snel een tweede winkel geopend.
Het harde werk bleef niet onopgemerkt. In 2015 werd Dapp bekroond tot ‘Beste Friet van Nederland’ door het AD. Een erkenning voor hun toewijding aan kwaliteit en smaak. In 2025 pakte Dapp écht uit: op 27 september won Siem van Bruggen, eigenaar van Dapp, de derde editie van het Wereldkampioenschap Friet Bakken in de categorie “Authentieke Friet” in Arras Frankrijk. De friet wordt drie keer gefrituurd en lichtelijk besprenkeld met rozemarijn voor extra bijzondere smaak. Ongeraffineerd Atlantisch zeezout was de finishing touch.

Dapp en Odin vinden elkaar in een gedeelde missie: goed eten met respect voor mens, dier en aarde. Wat begon met een biologische frietfiets, groeide uit tot een merk dat staat voor smaak en verantwoordelijkheid. Hun ambachtelijke sauzen, van de Franse mayonaise, mosterd en pittige satésaus, liggen inmiddels in onze winkels. En daar komt binnenkort iets nieuws bij: een biologische curry ketchup, volgens eigen recept gemaakt. Houd daarvoor het schap in de winkels of de website in de gaten!
