website header 3 zoenende vrouwen.jpg

Word nu lid

zomercampagne surfers slider home odin.jpg

Spaar voor € 3,50 korting op bio handdoeken

Actie start vanaf 4 juni 2018

Ga voor ecologisch en sociaal

Reguliere katoenteelt heeft een veel te grote negatieve impact op mens en natuur. En de werkomstandigheden in de textielindustrie zijn vaak te gek voor woorden. Bij Odin willen we dat dit verandert. En daarom kun je nu sparen voor korting op handdoeken van 100% biologisch katoen. Deze zijn gecertificeerd volgens de Global Organic Textile Standaard.


Zo werkt het:

  • bij elke € 10 aan boodschappen krijg je een zegel
  • met een volle spaarkaart krijg je € 3,50 korting op 1 handdoek
  • je kunt kiezen uit 4 varianten (prijzen verschillen)
  • sparen kan van 4 juni t/m 26 augustus 2018
  • inleveren kan tot en met 9 september 2018 (op=op)
  • lever de spaarkaart in bij de winkel en krijg gelijk 3,50 korting
  • spaar je via de bezorgdienst? Stuur je volle spaarkaart met je NAW gegevens op naar Odin - antwoordnummer 14540 - 4190 ZX Geldermalsen. Bestel vervolgens de handdoek(en) naar keuze en stuur een mailtje naar bezorgdienst@odin.nl zodra je je bestelling hebt afgerond. Wij corrigeren dan gelijk de prijs.


Kleur of toch liever naturel?
Het verven gebeurt in een gecertificeerde ververij die gebruikt maakt van een gesloten systeem. De synthetische verfstoffen zijn door GOTS goedgekeurd en het afval wordt op een verantwoorde manier verwerkt. Maar ongeverfd is simpelweg duurzamer.


Global Organic Textile Standard (GOTS)

GOTS certificering is voor textiel het hoogst haalbare keurmerk. Het stelt strenge eisen aan de ecologische aspecten van teelt en productie, zoals een duurzame omgang met water en energie. GOTS omvat ook duidelijke criteria op het gebied van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden.


Handdoeken van bio katoen

De nederlandse leverancier Bo Weevil is pionier op het gebied van gecertificeerd biologisch katoen sinds 1990. Het hele proces, van de teelt tot en met de productie van de handdoeken, vindt plaats in Turkije.


De prijs van duurzaamheid

De katoen voor de handdoeken wordt met de hand geplukt en er worden natuurlijk geen belastende chemische middelen gebruikt. De opbrengst per hectare is lager en de certificering brengt extra kosten met zich mee. Het product is misschien nu nog iets duurder dan je gewend bent, maar ga gewoon voor ecologisch en sociaal verantwoord.


Maten, kleuren en prijzen

Naturel 50x100 cm € 9,00 LP € 7,50

Antraciet 50x100 cm € 10 LP € 8,50

Naturel 70x140 cm € 15 LP € 12,50

Antraciet 70x140cm € 17 LP 14,50
Ga je sparen voor korting op biologische handdoeken? Hier vind je de actievoorwaarden 


Nieuwsbrief voor inspiratie & belangrijke updates:

* indicates required