Filters
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van het rijstgerecht Biryani komt van Duraid Ramo, Functioneel beheerder ICT bij Odin. Hij komt van oorsprong uit Irak. Lees zijn verhaal over Biryani hier.
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van Thaise papayasalade komt van Alisa Kasinhom, winkelmedewerkster bij Odin Breda. Zij komt van oorsprong uit Thailand. Lees haar verhaal over Somtum hier.
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van Poolse kroketten komt van Karina Skrzypek, Boekhouder bij Odin. Zij komt van oorsprong uit Polen. Lees haar verhaal over de krokiety hier.
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van Portugese pastéis komt van Maxim Pinto, medewerkster van Odin-boerderij De Beersche Hoeve. Zij komt van oorsprong uit Portugal. Lees haar verhaal over de pastéis de bacalhau hier.
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept van Moeselse uientaart komt van Juliane Barzen, Inkoop- en voorraadbeheerder bij Odin. Zij komt van oorsprong uit Duitsland. Lees haar verhaal over de Zwiebelkuchen hier.
Eten is niet alleen iets dat we in onze mond stoppen en dat ons lichaam voedt, maar dat ook symbool staat voor momenten van samenzijn en verbinding. Zo zijn er vaak bepaalde gerechten die we direct verbinden aan onze jeugd. We geven je een inkijkje in een paar van de gezichten achter Odin en in de keuken van hun land van herkomst. Laat je inspireren door de karakteristieke gerechten uit hun jeugd. Dit recept met Friese wâldbeantsje uit oma’s tijd gecombineerd met een mediterrane salade komt van Bonny Schat, Category Manager bij Odin. Zij komt van oorsprong uit Friesland en woont daar momenteel ook. Lees haar verhaal over de Friese woudboontjes hier.
Boekweit is een pseudo-graan. Het is dus eigenlijk geen graan, maar een plant uit de duizendknoopfamilie. De zaadjes hebben de vorm van beukennootjes, daar is de naam dan ook van afkomstig. Vroeger stonden op veel akkers in Nederland boekweitplanten met hun mooie bloemen insekten te lokken, maar tegenwoordig komt boekweit vooral uit Mongolië, 24.000 km verderop!
De boekweitvelden zijn allang verdwenen uit Brabant en andere plekken in Nederland. Odin steunde de afgelopen jaren daarom al kleine boekweitprojecten in Groningen en Beieren. Nu gaat onze boerderij zelf boekweitzaad vermeerderen en wil het het oude landras van de Brabantse Grijze Zandboekweit veredelen en weer terugbrengen op Brabantse akkers.
lees hier meer over dit project