Sluiten

Appelkruimeltaart

Appelkruimeltaart met havervlokken

  1. Appelkruimeltaart

175 g zelfrijzend bakmeel 

75 g havermout of havervlokken

125 g (bruine basterd)suiker 

600 g appels

1 tl geraspte citroenschil 

125 g boter

1 ei

kaneel

Verwarm de over voor op 180 graden. Snijd de boter in kleine stukjes en mix daarna van meel, havermout, suiker, ei en boter een kruimelig deeg. Vet een bakplaat in. Kneed van 2/3 van het deeg een bal, rol deze uit tot een grote plak en leg deze op de bakplaat of in een ovenschaal. Schil de appelen en snijd ze in stukjes. Meng er de geraspte citroenschil door. Leg de appelstukjes op het deeg en bestrooi ze met kaneel. Verdeel de rest van het kruimelige deeg over de taart. Bak de appeltaart ongeveer een half uur in het midden van de oven. Deze taart is warm het lekkerst, maar afgekoeld kan natuurlijk ook.Lekker met een toef slagroom of met een warme vanillesaus.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen