Sluiten

Tosti gegrilde groente

Altijd goed, een tosti. En al helemaal een feest gevuld met deze smaakvolle gegrilde groente: courgette, aubergine, (zongedroogde) tomaatjes en basilicum. Het geheim zit 'm in het langzaam op laag vuur bruin bakken in de pan met wat boter of milde olijfolie. Zo smelt de kaas goed en worden de buitenkantjes extra krokant. Gebruik voor een vegan variant vegan kaas. Spinazie over? Maak er samen met radijsjes een lekkere salade van.

  1. Tosti gegrilde groente

Ingrediënten

  • 4 dikke sneden desem- of vloerbrood
  • 100 g jonge kaas
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 40 g spinazie
  • 90 g zongedroogde tomaat
  • Boter en milde olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C .
  2. Snij de courgette en aubergine in plakken van 5 mm en rooster deze ongeveer 20 minuten in de oven.
  3. Snij 4 dikke plakken van het brood.
  4. Besmeer de buitenkant van de sneetjes met boter.
  5. Hak de zongedroogde tomaatjes in kleine stukken.
  6. Beleg de binnenkant van de sneetjes met plakjes kaas. Verdeel er wat courgette- en aubergineplakjes erover, wat blaadjes spinazie en zongedroogde tomaat. Dek af met een tweede snee brood.
  7. Bak de tosti’s in 4 minuten aan beide kanten goudbruin.

Porties

4 porties

Bereidingstijd

40 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

40 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen