Sluiten

Koshari: De mensheid in één pan

Koshari is echt Egyptisch comfortfood. Leuk om te maken maar nog leuker om met elkaar te delen!

  1. Koshari: rijstschotel met macaroni, kikkererwten, ui en tomatensaus

Ingrediënten voor de topping van krokante ui

  • 1 kleine ui, in ringen gesneden
  • 20 g bloem
  • zonnebloemolie

Ingrediënten voor de tomatensaus

  • 1 ui, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl rode pepervlokken
  • 1/2 pak gezeefde tomaten
  • 1 el natuurazijn
  • zout en peper

Ingrediënten voor de koshari

  • 180 g linzen uit pot
  • 180 g kikkererwten uit pot
  • 125 g witte rijst, 15 min geweekt
  • 175 g macaroni
  • zonnebloemolie
  • 1/2 tl korianderpoeder
  • verse koriander

Bereiding

  1. Bestrooi de ui met zout en haal door de bloem. Frituur de uienringen 6-10 minuten bruin en krokant op middelhoog vuur. 
  2. Roer de tomaten met wat zout erdoor. 
  3. Laat 15 minuten koken tot de saus dikker wordt. Voeg de azijn toe en zet het vuur laag. 
  4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de linzen bij de rijst. Breng op smaak met zout, peper en korianderpoeder. 
  5. Kook de pasta al dente. 
  6. Verwarm de kikkererwten kort. Roer de rijst en linzen erdoor en schep op een schaal. 
  7. Top af met de macaroni en de helft van de tomatensaus, dan de kikkererwten met de helft van de knapperige uien en verse koriander als garnering. 
  8. Serveer de rest van de saus en uien apart. Lekker met een frisse tomaten- watermeloensalade.


Bron:food4tought

Porties

4 porties

Bereidingstijd

45 minuten

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen