Sluiten

Vegan citroentaartje

Makkelijk no-bake vegan citroentaartje met dadel-notenbodem.

  1. Vegan citroentaartje

Ingrediënten

  • 100 g amandelen  
  • 150 g dadels zonder pit
  • 100 g geraspte kokos 
  • 100 ml kokosolie

Ingrediënten voor de vulling

  • 100 ml citroensap
  • 400 ml kokosmelk
  • 50 ml rijstemoutstroop
  • 1 el citroenrasp
  • 1 el agar agar
  • heel klein snufje kurkuma

Bereiding

  1. Maal de amandelen en de dadels met de kokosrasp in een keukenmachine tot een plakkerig maar nog wat grof mengsel. Giet er scheutje voor scheutje gesmolten kokosolie bij. Misschien heb je niet alle olie nodig, net genoeg dat het een samenhangend geheel wordt. 
  2. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Druk het amandelmengsel in de vorm met een klein opstaand randje en zet in de koelkast.
  3. Voor de vulling klop je het citroensap, 3/4 deel van de rasp, de kokosmelk de rijstmoutstroop even door, strooi de agar agar erin en klop nog even flink door elkaar. 
  4. Doe in een pannetje en verwarm op een zacht vuur. Breng aan de kook en laat 2 minuutjes doorsudderen. 
  5. Haal de vorm met de bodem uit de koelkast en giet de vulling erin. 
  6. Zet weer in de koelkast en laat stevig worden. 
  7. Versier de taart met citroenschilletjes en eventueel opgeklopte kokosroom of verse vruchten bijvoorbeeld.

Porties

6-8 puntjes

Bereidingstijd

20 minuten wachttijd (koelkast)

Voorbereidingstijd

25 minuten

Totale tijd

45 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen