Sluiten

Vegan citroentaartje

Easy nobake vegan citroentaartje met dadel-notenbodem

  1. Vegan citroentaartje

100 g amandelen  

150 g dadels zonder pit

100 g geraspte kokos 

100 ml kokosolie  


voor de vulling:

100 ml citroensap

400 ml kokosmelk

50 ml rijstemoutstroop

1 el citroenrasp

1 el agar agar

heel klein snufje kurkuma


  1. Maal de amandelen en de dadels met de kokosrasp in een keukenmachine tot een plakkerig maar nog wat grof mengsel.Giet er scheutje voor scheutje gesmolten kokosolie bij . Misschien heb je niet alle olie nodig, net genoeg dat het een samenhangend geheel wordt. 
  2. Vet een springvorm in en bekleed de bodem met bakpapier. Druk het amandelmengsel in de vorm met een klein opstaand randje en zet in de koelkast
  3. .Voor de vulling klop je het citroensap, 3/4 deel van de rasp, de kokosmelk de rijstmoutstroop even door , strooi de agar agar erin en klop nog even flink door elkaar. 
  4. Doe in een pannetje en verwarm op een zacht vuur. breng aan de kook en laat 2 minuutjes doorsudderen. 
  5. Haal de vorm met de bodem uit de koelkast en giet de vulling erin. 
  6. Zet weer in de koelkast en laat stevig worden. 
  7. Versier de taart met citroenschilletjes en eventueel opgeklopte kokosroom of verse vruchten bijvoorbeeld.

Porties

-

Bereidingstijd

-

Voorbereidingstijd

-

Totale tijd

-

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen