Sluiten

Zwitserse oranjekoek

  1. Zwitserse oranjekoek

Ingrediënten

  • 300 g wortel, geraspt op een fijne rasp
  • 6 eieren
  • 250 g suiker
  • 75 g tarwebloem
  • 2 el citroensap
  • evt 1 tl citroenschilrasp
  • een snufje kruidnagel
  • een mespuntje zout
  • mespuntje nootmuskaat
  • 60 tot 100 g hazelnoten of amandelen, grof gehakt of gemalen
  • evt een scheutje appel of perenlikeur

Benodigheden

  • fijne rasp
  • ovenschaal of bakvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Splits de eieren en klop de dooiers met de suiker tot schuim.
  3. Roer er de overige ingrediënten, behalve het eiwit door. 
  4. Sla de eiwitten schuimig en schep dit voorzichtig door het beslag. 
  5. Schep het beslag in een ingevette ovenschaal met diameter van ongeveer 26 cm.
  6. Bak de koek in ca 45 min goudbruin.

Porties

10 porties

Bereidingstijd

1 uur en 15 minuten

Voorbereidingstijd

10 minuten

Totale tijd

1 uur en 25 minuten

Winkelmand

Je winkelmand is leeg.

Bestellen